Anasayfa / Serdar Arseven / ‘Süt para etmeyince inekleri kesiyoruz!..’
Serdar Arseven

Serdar Arseven

Eklenme Tarihi: 11 Kasım 2010 00:00

‘Süt para etmeyince inekleri kesiyoruz!..’

En az bu kadar ilginçtir ki; Meclis içi muhalefetin de böyle bir derdi yok!..
Sokaktaki vatandaş, garibim, sesini kim duya, derdiyle kim ilgilene!..
Bakın gündemimize gelmeyen bir facia:
Birçok belediye, “sokakta süt satışı”nı yasakladı.
Zamanında rahmetli dedem, haftanın iki günü evimize yarım kilometre ötede kamp kuran sütçü arabasına gönderirdi beni.
Üç litrelik kabı doldurmanın karşılığı olarak yanlış hatırlamıyorsam 25 kuruş verirdi, haftada elli kuruş yani, iyi paraydı. Harçlığa yapılan yıllık zamlarla hayli zaman devam etti bu uygulama.
Rahmetli babaannemin kaynatıp önümüze getirdiği sütten hiç şikâyetimiz olmadı. Son yudumuna kadar hak ettiğimiz o sütten aldığımız lezzet de, enerji de bir başkaydı.

Dediğimiz gibi, “sokakta süt” satışı çoğu belediye tarafından yasaklanmış durumda. 

Yorum Yap

Yorumlar

Bazı Haberler

Hesap tek gıda üzerinden yapılamaz

Hesap tek gıda üzerinden yapılamaz

İsviçre, Sırma maden suyunun 2 Eylül 2025 tarihli partisini yüksek bor gerekçesiyle geri çağırdı. Uzmanlar İsviçre'deki tüketicilere "içmeyin" uyarısı yaparken, üretici firma ürünlerle ilgili açıklama yaptı. Türkiye'de yasal ve standartlara uygun kabul edilen bor oranı, İsviçre'nin yerel limitlerini aşması nedeniyle geri çağırma kararına gerekçe gösterildi. Çoğunluğu yahudi firmalarına ait sulara Türkiye pazarında hiç bir makam tepki ortaya koymuyor.

İyi Gıda Kötü Gıda raflarda

İyi Gıda Kötü Gıda raflarda

Kemâl Özer'in "İyi Gıda Kötü Gıda" adlı eserinin gözden geçirilmiş yeni bakısı Ketebe Yayınlarınca ilk kez neşredildi.

Sivrisinekler kimi daha çok sever?

Sivrisinekler kimi daha çok sever?

Sivrisineklerin bazı kimseleri görmezden gelip bazılarına odaklanmasının kan grubundan kaynaklandığı iddiası çöktü. Herkesi görmezden gelip sadece belirli kişileri ısırmasının çok ilginç bir nedeni tespit edildi. Bilim adamları, bu hastalık yayan canlıların bazı insanları daha çekici bulmasını sağlayan karmaşık kimyasal kokteyli çözme yolunda hatrı sayılır bir mesafe kat etti. İşte yeni gelişme: