Domuz gribi aşısı oldu bu hâle geldi (Video)

İnternet ansiklopedisi Wikipedia'da 'Domuz Gribi'ni araştırdık ve oldukça ilginç tarihi detaylara rastladık. İşte tarihi domuz gribi fiyaskosu:

Domuz gribi aşısı oldu bu hâle geldi (Video)

Haber Merkezi / TIMETÜRK

İnternet ansiklopedisi Wikipedia'da 'Domuz Gribi'ni araştırdık. Son günlerin önemli gündem maddesi olan 'Domuz Gribi', Sağlık Bakanı'nın oldukça ilginç açıklamalarıyla kafaları karıştırmaya devam ederken, Wikipedia'daki 'Domuz Gribi' maddesinde oldukça ilginç detaylar yer alıyor.

Domuz Gribi Yeni Bir Hastalık mı?

Wikipedia'da yer alan maddeye göre, bu tür salgın griplerin ilki 1918 yılında 'İspanyol Gribi' ismiyle anılan hastalıktı. Aynı zamanda domuz gribine yol açan H1N1 virüsünün de atası olarak kabul edilen virüs, Avrupa'da oldukça etkili olmuştu. 1976 yılında ise H1N1 virüsü sebebiyle dünya ayağa kaldırılmış ve 1 kişi hastalıktan, 25 kişi ise kullanılan aşıların vücutlarında oluşturduğu yan etkiden ötürü hayatını kaybetmişti. Öyle ki o dönemdeki salgına 'Domuz Gribi Fiyaskosu' adı veriliyor otoriteler tarafından. Yine H1N1 virüsü 1988'de de ortaya çıkmış ve hamile bir kadın ile doğmamış bebeğinin hayatına malolmuştu.

Wikipedia'daki maddede ilginç olan nokta ise, 1976 salgınında 1 kişinin hastalıktan 25 kişinin ise kullanılan aşıdan ötürü hayatını kaybetmiş olması. Türkiye'nin yüksek miktarda satın aldığı modern domuz gribi aşısının 1976'daki gibi fiyaskoyla sebep olup olmayacağı ile ilgili henüz kamuoyunu ve otoriteleri tatmin edici bir açıklama yapılmış değil.

Virüs Nasıl Bir Etki Bırakıyor?

Domuz gribi aşısı ile ilgili iddiaların ardı arkası kesilmiyor. Domuz gribi aşısının ciddi yan etkileri olduğu aşıya karşı çıkan uzmanlar tarafından dile getirilirken, ABD'den gelen bir haber, dikkatleri tekrar domuz gribi aşısının üzerine çekti.

İngiliz The Sun gazetesinin internet sitesinde yer alan haberde, domuz gribi aşısı yaptıran Desiree Jennings, aşıyı olduktan on gün sonra, ileri doğru yürüyemez ve düzgün konuşamaz hale geldi. Doktorların milyonda bir görüldüğünü belirttikleri, nadir bir nörolojik hastalık olan distoni hastalığına yakalanan Jennings'in, domuz gribi aşısı nedeniyle bu hastalığa yakalandığı öne sürülüyor. Kimi uzmanlar da sözkonusu aşının hastalığı tetikleyebileceğini söylüyorlar.

Genç kadın, otururken veya sabit şekilde dururken ciddi acı veren kasılmalar yaşıyor ve bu kasılmalar düzgün konuşmasına, düzgün yürümesine mani oluyor. Oldukça şiddetli bir acı haliyle ileriye iki-üç metre gidebilen Jennings,garip bir şekilde koşabiliyor ve geriye doğru düzgün şekilde yürüyebiliyor.

Genç kız, otururken ya da dururken kasılmalar yaşıyor. Bu spazmlar düzgün konuşmasına ve yürümesine engel oluyor. Doktorlar, genç kadının botoks ile kasların dondurulabileceğini ancak hastalığın tümüyle tedavisinin mümkün olmadığını dile getirdiler.

Jennings'in yakalandığı hastalıktan sonra, domuz gribi aşısıyla ilgili tartışmalar daha da artarken, hastalık korkusuyla yatıp kalkan dünyada henüz kimse aşının yan etkilerinin ne olduğunu tam olarak bilmiyor.

İŞTE FELAKETİN GÖRÜNTÜSÜ

You need Flash Player 8 or higher to view video content with the ROO Flash Player. Click here to download and install it.
 
 

En Çok Okunan Haberler

Yorum Yap

Diğer Haberler