Bu sabiyi kim öldürdü?

Gazetelerin haber başlığı şöyle: '4 yaşındaki ada kansere yenildi!' Hiç kimse '4 yaşında bir çocuk nasıl olurda kansere yenilir' diye soran yok? Hiç kimse 'bu çocuğun 'katili' kim' diye de sormuyor? Sahi bu sabinni ölümün kim yol açtı?

Bu sabiyi kim öldürdü?

"4 yaşındaki çocukları Ada Göndem, kansere yenildi. Henüz üç buçuk yaşındayken götürüldüğü hastanede çocuk kanseri teşhisi konulan minik Göndem, yaklaşık 9 aydır tedavi(!) görüyordu. Ada Göndem, doktorların tüm müdahalelerine rağmen kurtarılamadı. Henüz 4 yaşındayken hayatını kaybeden Göndem'in cenazesi, Gölcük Değirmendere Merkez Camii'nde öğlen namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından 17 Ağustos Mezarlığı'na defnedildi."

Gazete sayfalarını süsleyen ve sıradan bir vaka gibi sunulan acı haber böyle. Şimdi kimsenin pek sormadığı soruları soralım:

1- 3 yaşında bir bebek nasıl olursa kansere yakalanır?

2- Onu kanser olmaya iten nedenler nelerdir?

3- Bir bebeğin kanser olmasına yol açan nedenler, gıda diye pazarlanan zehirler, su diye sunulan toksik maddeli ürünler, ilaç diye pazarlanan sentitik malzemeler, bağışıklığı baskılayan aşılar, zehir dolu kıyafetler, radyo aktif dalgalar yayan iletişim aletleri, yüksek gerilim hatları, hücreleri öldüren Xray cihazları, özensizlik, yanlış sağlık politikaları vs vs olabilir mi?

4- Haberlerin klasik cümlelerinden biri olan "doktorların tüm müdahalelerine rağmen kurtarılamadı" ifadesinde olduğu üzere doktorlar hangi müdahaleleri yaptı? Acaba ölümün nedenlerinden biri de bu müdahale biçimleri mi?

Kimseyi suçlıyor değiliz ama hiç kimsenin de masum olmadığını herkes bilsin.

Bizim yaptığımız Allah'ın bu çocuğun ölümünden haberi okuyanları bile hesaba çekeceğini hatırlatmak o kadar.

 

 

En Çok Okunan Haberler

Yorum Yap

Diğer Haberler