Aman Mehdi Eker duymasın! Tarım ilacı kalbinizi...

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Tıp Fakültesi Kalp ve Damar Cerrahisi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Turhan Yavuz önderliğinde bir grup araştırmacı, tarım kenti olan Isparta'da meyve ağaçlarının ilaçlanması sonucu suya ve solunum yoluyla vücuda karışan ilacın kalp ve damar hastalıklarına olan etkisini araştırdı.

Aman Mehdi Eker duymasın! Tarım ilacı kalbinizi...

Yapılan bilimsel deneyler sonucu tarım ilaçlarının zamanla damar genişlemesine neden olduğunun kanıtlandığını bildiren Prof. Dr. Turhan Yavuz, Avustralya'da bu tezin sadece gözlem aşamasında kalırken kendilerinin yaptığı araştırmanın uluslar arası kabul gören üç bilimsel dergide yayınlandığını belirtti.

Prof.Dr.Yavuz, "Isparta'nın tarım kenti olması nedeniyle özellikle elma, kiraz, vb tarım ürünleri yetiştirilirken çok sık tarım ilacı kullanılıyor.

Tarım ilaçlarının hem yer altı sularına karışması hem de meyvelerin kendi yapısı içinde olması nedeniyle zaman içinde bunların kalp ve damar hastalıklarına etkisi olabilir mi diye bir soru aklımıza geldi.

Aslında Avustralya'da böyle bir gözlem yapılmış fakat bu konuda ciddi araştırma yapılmamış.

Ciddi bir araştırma yaptık ve bu çalışma uluslar arası çapta kabul gören üç dergide yayınlandı.

Gerçekten yapılan araştırmada tarım ilaçlarının damar genişlemesine ve bunun da kalp hastalıklarına neden olduğu, ayrıca bacak ve boyun damarlarında genişlemeler olmak suretiyle zaman içinde hastalığın ilerleyerek ölümlere yol açabileceğini gördük" dedi. (İHA)
 

En Çok Okunan Haberler

Yorum Yap

Diğer Haberler