Ailelerden Milupa'ya dava hazırlığı

Milupa Aptamil Mama'da GDO ortaya çıkması üzerine bir çok aile Gıda Hareketi'ne müracaat ederek yardım talebinde bulundu. Aileler suç duyurusu ve tazminat davaları açmaya hazırlanıyor.

Ailelerden Milupa'ya dava hazırlığı

Biyogüvenlik Kanunu'nun bebek mamalarında net bir şekilde GDO'yu yasaklamasına karşın, üründe GDO çıkmasına yönelik tepkiler devam ediyor.

Milupa Aptamil Mama'da GDO ortaya çıkması üzerine, söz konusu mamayı kullanan ve halen elinde bulunduran bir çok aile Gıda Hareketi'ne müracaat ederek yardım talebinde bulundu.

İlgili firma yöneticilerinin cezalandırılması için suç duyurularında bulunan aileler şimdi de maddi ve manevi tazminat davaları açmaya hazırlanıyor.

MILUPA'CILARA 12 YILA KADAR HAPİS

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın açıklamasında olay hakkında hukuki süreç başlatıldığını bildirdi.

5977 Sayılı Biyogüvenlik Kanunu'nun 15. maddesi, gıdalarda GDO bulunduranlara 5 ila 12 yıl arasında hapis cezası öngörüyor.

İŞTE 5977 SAYILI BİYOGÜVENLİK KANUNU'NUN 15. MADDESİ:           

MADDE 15 – (1) GDO ve ürünlerini bu Kanun hükümlerine aykırı olarak ithal eden, üreten veya çevreye serbest bırakan kişi, beş yıldan on iki yıla kadar hapis ve on bin güne kadar adli para cezası ile cezalandırılır.

DEHŞETİN BELGESİ: Milupa ürünlerinde GDO tespit edildi

 

Gıda Hareketi ise yarın GDO'cuları kurtarmak için yayınlandığı itirafg edilen yönetmeliğin iptali için Danıştay'a dava açacak.

GDO yönetmeliğinin değiştirilmesinin gerçek amacı hakkında şok itiraflar

 

 

En Çok Okunan Haberler

Yorum Yap

Diğer Haberler