Anasayfa / Prof Tayfun Özkaya / Yeni gıda yasası kime hizmet edecek?
Prof Tayfun Özkaya

Prof Tayfun Özkaya

Eklenme Tarihi: 27 Aralık 2010 00:00

Yeni gıda yasası kime hizmet edecek?

Küçük işyerleri şu anda seviniyor olabilir. Ancak hemen her yasada olduğu gibi yasa aslında bu küçük işyerlerini tasfiyeye yöneliktir. Şimdilik ağızlarına bir parmak bal sürülmüş gibi olabilir. Ancak örneğin yasa kritik kontrol noktaları sisteminin (HACCP) işyerlerine yerleştirilmesini kararlaştırmıştır. Ancak bunun için bir kamu desteği olmayacağı gibi hazırlanan yönetmelikler de bunun için sertifika kuruluşlarından belge alınması şart koşulmaktadır.

Yorum Yap

Yorumlar

Bazı Haberler

Devlete emanet edilen bebeğe işkence etti

Devlete emanet edilen bebeğe işkence etti

Başlık ağır mı? Değil! Çünkü henüz doğmuş bir bebek hastaneye gitmişse veya orada doğmuşsa burası ister özel ister üniversite isterse de kamu hastanesi olsun o bebek devlete emanet edilmiştir. Bir damla kanını almak için ailelerle hasım olan devlet, kendine emanet edilen bebeği sakat bıraktı. İşte o korkunç haber ve görüntüsü
 

Deccal Tabakta yeniden yazıldı ve neşredildi

Deccal Tabakta yeniden yazıldı ve neşredildi

2010 Şubatında ilk kez neşredilen DECCAL TABAKTA'nın yaklaşık 4 yıldır baskısı yoktu. Tohum ve GDO ile ilgili meselelerde hayli değişimler yaşandı. İlk baskısı 292 sayfa olan eser baştan sonra yeniden yazıldı, değişen bilgiler güncellendi, yeni gelişmeler eklendi ve yeni baskısı 432 sayfa olarak Ketebe tarafından neşredildi.

İşsizlik hakkı

İşsizlik hakkı

Sağlıüın Gaspı, Okulsuz Toplum, Su, Tüketim Köleliği gibi kitaplarından tanıdığımız Ivan Illich, 20. asrın en mühim filozaflarından biridir. İnsanlığın 20. asırdaki köleleştirilmesini belki de en sert eleştiriyi yönetenlerin başında gelir.