Anasayfa / Çetin Oranlı / Pirinç skandalına nasıl vize verildi?
Çetin Oranlı

Çetin Oranlı

Eklenme Tarihi: 26 Şubat 2009 00:00

Pirinç skandalına nasıl vize verildi?

O dönem içerisinde pek çok özel firma da pirinç ithalatı gerçekleştirmiş, oldukça kazançlı alışverişler yapmıştı. Yazımıza konu olan skandal da o döneme uzanıyor. Üstelik bu skandal 30 Ekim 2008 tarihinde Referans gazetesinde habere konu olmasına rağmen, sorumluları herhangi bir yaptırıma uğramadı. Mesele Konya’da bir gıda firmasının iki parti şeklinde ithal ettiği pirinçlerin laboratuar numunelerinde ‘rutubet miktarı’ analizinin ‘es geçilmesine’ dayanıyor. ‘Rutubet miktarı’ analizi ürünlerde aflatoksin –yani kanserojen madde- olup olmadığının tespit edilmesini sağlıyor.

Yorum Yap

Yorumlar

Bazı Haberler

Devlete emanet edilen bebeğe işkence etti

Devlete emanet edilen bebeğe işkence etti

Başlık ağır mı? Değil! Çünkü henüz doğmuş bir bebek hastaneye gitmişse veya orada doğmuşsa burası ister özel ister üniversite isterse de kamu hastanesi olsun o bebek devlete emanet edilmiştir. Bir damla kanını almak için ailelerle hasım olan devlet, kendine emanet edilen bebeği sakat bıraktı. İşte o korkunç haber ve görüntüsü
 

Deccal Tabakta yeniden yazıldı ve neşredildi

Deccal Tabakta yeniden yazıldı ve neşredildi

2010 Şubatında ilk kez neşredilen DECCAL TABAKTA'nın yaklaşık 4 yıldır baskısı yoktu. Tohum ve GDO ile ilgili meselelerde hayli değişimler yaşandı. İlk baskısı 292 sayfa olan eser baştan sonra yeniden yazıldı, değişen bilgiler güncellendi, yeni gelişmeler eklendi ve yeni baskısı 432 sayfa olarak Ketebe tarafından neşredildi.

İşsizlik hakkı

İşsizlik hakkı

Sağlıüın Gaspı, Okulsuz Toplum, Su, Tüketim Köleliği gibi kitaplarından tanıdığımız Ivan Illich, 20. asrın en mühim filozaflarından biridir. İnsanlığın 20. asırdaki köleleştirilmesini belki de en sert eleştiriyi yönetenlerin başında gelir.