Anasayfa / İsmail Tokalak / Kılıçdaroğlu bu yazıyı okumadan köylere gitmesin
İsmail Tokalak

İsmail Tokalak

Eklenme Tarihi: 12 Kasım 2010 00:00

Kılıçdaroğlu bu yazıyı okumadan köylere gitmesin

Batı 20 yıl sonranın gıda eğilimleri nasıl olacak diye araştırmalar yapıp raporlar hazırlarken, (1) biz bırakının Batı’nın gıdanın geleceği konusunda yazdığı bu raporları değerlendirmeleri kendi ülkemizde tarım ve gıdanın gelecek 10 yıl içinde nereye gideceği konusunda rapor hazırlamaktan bile aciziz. Tarımsal istatistiki verilerimiz bile doğru değil ve oldukça yanıltıcı.

Türk tarımının çöküşü 1980’lerde başlamıştır. 1980’lerde gündeme gelen özelleştirme 1994’den sonra hızlanmış özelleştirme uygulamaları ve politikaları sonucu Türk Tarımına can veren en önemli kurumlar ya tamamen özelleştirilmiş ya da kısmen özelleştirilerek resmen işlevsiz hale getirilmiştir. Batı elinde birikmiş tarımsal ürünleri eritebilmek ülkeleri Biyoemperyalizm yoluyla kendine bağımlı kılmak için Türkiye gibi gelişmekte olan ülkelerin gıda güvenliğini kendilerine bağımlı kılmaya çalışıyor. Bundan dolayı tarımda büyük rol oynayan tarımı destekleyen büyük kamu-devlet kuruluşları özelleştirme adı altında güçlerinin kırılması esas hedeflerinden biri oldu bizde onlara yardımcı olduk.  Özellleştirme nedeni olarak  halka bunların devamlı zarar ettiği öne sürülüyordu fakat gerçekte  bunların hepsi ziyan etmediği gibi ziyan edenler hükümetlerin partizan politikaları nedeniyle içleri boşaltılarak, doğru işletilmeyerek zarar eder duruma sokuluyorlardı.

BU DURUMA NASIL GELDİK

2009 yılında yurtdışından gelen tarım ürünleri için 10 milyar dolar ödedik. Türkiye 2003 yılında ABD’den hiç buğday ithalatı yapmazken 2007 yılında $ 11.8 milyonluk buğday aldık. 2005 yılına kadar Türkiye hububat ihraç ederken bu yıldan itibaren hububat ithalatcısı oldu. 2008 yılında hububat ithalatının ihracata göre 2 milyar 100 milyon dolar gibi büyük bir açık verdiğini bu durumun ülkemiz için büyük bir gıda güvenliği sorunu ve ekonomik

Yorum Yap

Yorumlar

Bazı Haberler

Devlete emanet edilen bebeğe işkence etti

Devlete emanet edilen bebeğe işkence etti

Başlık ağır mı? Değil! Çünkü henüz doğmuş bir bebek hastaneye gitmişse veya orada doğmuşsa burası ister özel ister üniversite isterse de kamu hastanesi olsun o bebek devlete emanet edilmiştir. Bir damla kanını almak için ailelerle hasım olan devlet, kendine emanet edilen bebeği sakat bıraktı. İşte o korkunç haber ve görüntüsü
 

Deccal Tabakta yeniden yazıldı ve neşredildi

Deccal Tabakta yeniden yazıldı ve neşredildi

2010 Şubatında ilk kez neşredilen DECCAL TABAKTA'nın yaklaşık 4 yıldır baskısı yoktu. Tohum ve GDO ile ilgili meselelerde hayli değişimler yaşandı. İlk baskısı 292 sayfa olan eser baştan sonra yeniden yazıldı, değişen bilgiler güncellendi, yeni gelişmeler eklendi ve yeni baskısı 432 sayfa olarak Ketebe tarafından neşredildi.

İşsizlik hakkı

İşsizlik hakkı

Sağlıüın Gaspı, Okulsuz Toplum, Su, Tüketim Köleliği gibi kitaplarından tanıdığımız Ivan Illich, 20. asrın en mühim filozaflarından biridir. İnsanlığın 20. asırdaki köleleştirilmesini belki de en sert eleştiriyi yönetenlerin başında gelir.