Son Dakika
Perşembe, 15 Kasım 2018 | Anasayfam yap | Favorilerime ekle
1 2 3 4 5 6 7
Gıda Hareketi Başkanı, yazar Kemal Özer, 24 Mayıs'ta İzmit/Kocaeli Kitap Fuarında...
Basın Açıklamaları Haberleri
Müslüman bir ülkede domuz tartışmasının hiç bitmemiş olması oldukça manidardır. Domuz ürünlerinin diş fırcalarına kadar girmesi Müslüman tüketicileri tedirgin ediyor. İşte çözüm: Diş fırçası yerine misvak kullanın. Çünkü misvak...

İki ürünün yaşam döngüsü analizini karşılaştırdığımızda, kese kâğıdının göründüğü kadar masum olmadığı ortaya çıkıyor. Bir dönemin vazgeçilmezi bez torbalara dönme vakti.

İstanbul Vatan Caddesi'nden ilerlerken ilginç bir tabela takılıyor gözümüze. Ancak tabelanın asıldığı yer bir cami ve medrese. İşte ayrıntılar

Mide bulantısı, iltihaplanma ve vücuttaki ödemin atılmasına yardımcı olduğu bilinen zencefilin, kanser tedavisinde de etkili olduğu belirtiliyor.

ABD sermayeli McDonald's ile ilgili başlatılan boykot nedeniyle zor günler yaşıyor. Boykot, Kapitalizm ve Siyonzim'in en çok korktuğu eylemdir. Bu nedenle boykota aralıksız devam...

Kenenin görülmesi durumunda doktora koşup vakit kaybetmek yerine kişinin dikkatlice ve keneyi patlatmadan dibinden bir cımbızla çıkarmasını öneren Prof. Dr. Tamer Dodurka, kene ile mücadelenin yol açtığı sorunları sıralıyor.

Doç. Dr. Kemal Karakaya, reflüye karşı dar elbiseler giyilmemesi ve kemerin sıkılmaması gerektiğini söylüyor.

Uluslararası Doğayı Koruma Birliğinin hazırladığı rapora göre geçen 500 yıl içerisinde 800'den fazla hayvan ve bitki türünün nesli tükenirken 16.928 türün tükenme tehlikesi altında bulunduğu kaydedildi.

Resmi Gazete'nin 18 Mart 2014 günkü nüshasında yayınlanan Sağlık Uygulama Tebliği'ne (SUT) göre 10 haftadan küçük gebeliklerdeki "isteğe bağlı" kürtajlar SGK kapsamma alındı. 10 haftadan az olduğu iddia edilen her türlü gebelikte kürtajın bedelini toplum ödeyecek. Kürtaj yapan hastane yaptığı her kürtaj nedeniyle ödül olarak 150.8 puan alacak.

Amerikalı bilim insanları yaşlılığı durdurmakla kalmamış süreci tersine çevirmişler... Ölümsüzlük merakının sonu nereye gidiyor?

Sık sık dile getirdiğimiz uyalarıdan biri de et kesiminde kullanılan plastikler malzemelerdi. Bir takipçimizin aldığı ette rastladığı plastik parçalarını resmedip gönderdi. İşte eleştirilerimizde ne denli haklı olduğumuzu gösteren görüntü.

Halen Bakanlar Kurulu gündeminde olan ve imzaya açılan "Ulusal Bio Güvenlik Yasa Tasarısı"nın yasalaşması durumunda birçok yöresel değerimiz tohum tekellerinin eline geçecek. Bu sayede bir süre sonra Diyarbakır Karpuzu'ndan Akşehir Kiraz'ından söz edemez duruma geleceğiz. Bu ürünlerin kamu otoriteleri yahut kamu niteliğindeki kuruluşlarca tescil ettirilerek korunmalıdır.

Geçtiğimiz hafta medyada yer alan bir haberde Kanada’dan yapılan 39 bin ton mercimeğin GDO'lu olduğu iddia edilmişti. Haberde ithalatçı firmanın personelinin ihbarı üzerine, alınan numuneler de mercimeğin GDO'lu olduğunun doğrulandığı ancak raporun bir aydır yazılamadığı iddia ediliyordu. Haberin ardında açıklama yapan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, iddiayı doğrulamış ve bulunan GDO'lu genin KANOLA geni olduğunu iddia ederek aklamaya girişmişti.

Kendini "Türkiye'nin en temiz e-dükkanı" olarak tanımlayan ve Geleneksel Sertifikalı ürünleri de pazarlayan ilk mağaza açıldı. Darısı yeni girişimcilerin başına...

DNA'larımızın peşine düştüler! Peki ama kim neden DNA'larımızı topluyor? Son yıllarda ülkemizde ve dünyanın birçok ülkesinde çok tartışılan bir konu var ki düşündükçe tüyler ürpertiyor! İşte o kirli oyunun perde arkası...

Artık pazarcı "köy" etiketi asıyor. Lüks restoranlar, postmodern kafeler bile "köy menüsü" sunuyor. Köy denilince burun kıvıran "elit" kesimler bile köy modasına merak sardı. Ya sonra...

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın gıda tağşişleri ile ilgili teşhirlerini değerlendiren Sağlık ve Gıda Güvenliği Hareketi Başkanı Kemal Özer; “Gıda konusunda dünyanın en sabıkalı ülkelerinden biri olan Türkiye’de faturanın 8-10 firmaya kesilmesini asla doğru bulmuyoruz” dedi.

Amerika Birleşik Devletleri’nde altı yıl aradan sonra ilk kez deli dana vakasına rastlanması tedirginliğe yol açtı. Tarım Bakanlığı, söz konusu ineğin etinin piyasaya sürülmediğini açıklarken; mandıracılar ürettikleri gıdanın güvenli olduğunu söylüyor: “Tüketicilerimiziden bilmesini istediğimiz bir şey var. Tükettikleri et ve süt güvenlidir.”

Alkol ve işlem görmüş etler kanser riskini artırıyor. Dünya Kanser Araştırmaları Fonu, kanserden korunmak için alkol ve işlem görmüş et tüketiminden uzak durulması gerektiğini bildirdi.

İkon ve sembollerin çağında bazı semboller bilincimizi esir ederken, biz farkına varmasak da bazı semboller hayatımızın karartılacağını haber verirler. Gıdalarda ışınlama yani radyasyon sembolü de bunlardan biri. Gıda Hareketi’nin yeni raporu işte bu gerçeği anlatıyor.

Yaklaşan kurban yeni bir tartışmayı gündeme getirdi. Eti, sütü ve yumurtası yenilen hayvanların insanlar gibi helal ve temiz gıdalarla beslenmesini isteyen İslam, GDO'yu helal ve temiz kabul ediyor mu? GDO'lu yemlerle beslenenlerden kurban olur mu?

İlaçların helal-haram ilişkisi konusunda, hastalara tam bilgilendirilme yapılması için Diyanet İşleri Başkanlığı’nı, Sağlık Bakanlığı’nı ve gıda takviyelerine ruhsat veren Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nı göreve davet ediyoruz.

Sofraların ve yemeklerin vazgeçilmezi tuz, Sağlık Bakanlığı’nın obezite ile mücadele programıyla yeniden gündeme geldi. Lokantalarda masalardan kaldırılması, ürünlerin tuz miktarının azaltılması bir yana, şimdi tüketilen tuzların ne kadar sağlıklı olduğu tartışılıyor.

Kapalı mekanlarda sigara içmek yasak ve içilmesi durumunda ise cezai müeyyide uygulanması gerekiyor. Bu yasak ne tiryakileri ne de İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü'nü ilgilendirmiyor. İşte kanıtı

Başlık ne kadar ürkütücü değil mi? Ama hakikat başlıktan daha da ürkütücü. Turque Diplomatigue Dergisinin Şubat 2014 sayısında Türkçe tercümesi yayınlanan bu sarsıcı makale Dr. Grady A. Deal'ye ait ve 10 Mayıs 1995'de yayınlanmış. Aradan 19 yıl geçmesine rağmen hala dipdiri. Önce düşünecek kadar zaman, sonra da sıkı bir nefes alın ve Bismillah diyerek okumaya koyulun. İşte gerçekler...

Gıda Hareketi Başkanı Kemal Özer, "Kudüs hurması" şeklinde bir hurma türü bulunmadığını kaydederek, bu adla satılan ürünler genetik müdahaleye maruz kalmış İsrail hurmaları olduğunu bildirdi. Özer; "'Kudüs hurması' adlı yalana verilen her kuruş, Gazze'ye sıkışan kurşundur. Müslümanları akıllarını başlarına almaya çağırıyorum" dedi.

Şu anda dünyada 500 milyon kişi ruh sağlığı problemi yaşıyor. Şimdi siz bu satırları okurken belki de biri intihar ediyor olabilir! Çünkü dünya ruh sağlığı ciddi bir tehlike altında. Öylesine edilmiş, abartılı bir cümle değil bu, Dünya Sağlık Örgütü (WHO) Ruh Sağlığı Bölüm'ünden Profesör M. Taghi Yasamy'nin uyarısı.

Dünya Sağlık Örgütü raporları Türkiye'de meyve ve sebze tüketiminin yetersiz olduğunu gösteriyor. Sağlık açısından çok önemli olan sebzelerin sofralarımızdaki yerini artırmak gerekiyor.

Değerli takipçilerimiz! Hiç bir gruba bağlı olmayan Gıda Hareketi ciddi mali sıkıntı içindedir. Kiralarımızı dahi ödeyemez durumda olduğumuzdan mal sahibimiz mekanı boşaltmamızı istedi. Bu nedenle maddi desteğinize ihtiyacımız var. Aksi durumda kapanmakla yüz yüze kalacağız.

Süt içmek için çok nedeniniz var. Süt akıllı gazlı içecekler ise akılsızlar için üretilen bir içecek. Süt için ama UTH ve pastorize değil. Sütçünüzden alıp kaynatın ve afiyetle için...

Milupa Aptamil Mama'da GDO ortaya çıkması üzerine bir çok aile Gıda Hareketi'ne müracaat ederek yardım talebinde bulundu. Aileler suç duyurusu ve tazminat davaları açmaya hazırlanıyor.

Aşırı kilo sorunu konusunda çözüm aramayanlar, obezite nedeniyle sağlıklarına yönelen riskleri ikiye, hatta üçe katlayabiliyor.

Ünlü şair ve düşünür bir çok düşünce ve fıkıh adamına örnek olabilecek sözler söyledi. İşte İsmet Özel'in gıda tüketimi ile ilgili düşünceleri

British Medical Journal’da yayınlanan bir makalede rafine şekerin tütün kadar tehlikeli, zarar verici ve bağımlılık yapıcı olduğu için uyuşturucu sınıfına sokulması gerektiği belirtiliyor. Sadece rafine şeker değil, aynı zamanda glikoz ve diğer tatlandırıcılarda aynı hatta daha fazla riskli. Türkiye'de Sağlık Bakanlığı ise kamu kurumlarındaki şekerin yarıya indirilmesi için genelge yayınladı.

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, acil hastalardan kamu ve özel hastanelerin hiçbir şekilde para talep edemeyeceğini belirtti.

Yaklaşan Ramazan ayı ile ilgili değerlendirmede bulunan Sağlık ve Gıda Güvenliği Hareketi Başkanı Kemal Özer; “Ramazan’dan en az nasipdâr olanlar ne yazık ki Müslümanlardır” dedi.

Kalp krizi, kanser, depresyon ve birçok hastalığa iyi geldiği söylenen Omega 3 hapları itibarını yitirdi. Modern tıbbın efsanelerinden biri olan Omega-3'de çöküyor!

Bugün Türkiye gazetesinde 'Zeytinyağı masum değil' başlıklı bir haber yer aldı. Üstelik birinci sayfadan ve manşetin yanında. Gazeteye konuşan kişi Diyabet ve Endokrinoloji Uzmanı olduğu iddia edilen Prof. Dr. M. Temel Yılmaz’mış. Şöyle diyor profumuz:

Banvit firmasının Adıyaman temsilcisi bozuk tavuk satmaktan mahkûm oldu. Kahta Asliye Ceza Mahkemesi, Banvit’in Adıyaman temsilcisi Ramazan Bolgaz’a bozuk gıda ürünü satmaktan 1 yıl 5 gün hapis cezası verdi.

Makarna genellikle un, yumurta, tuz ve sudan yapılır. Makarnayı tereyağı (veya sade yağ) ile yağlayıp üzerine çörek otu ilave etmek lezzetini ve besin değerini artırır.

Sigara kullanımında dünyanın önde gelen ülkelerinden olan Türkiye'de, tiryakinin ülkeye görünür maliyeti yıllık 15 milyar dolardan fazla. Bu rakama sağlık harcamaları, sağlıksızlaşan yaşam ve çevre etkisi gibi faktörler eklendiğinde fatura daha da korkunçlaşıyor.
Küresel mavyanın insanlığın ortak mülkü tabiî tohumları depoladıkları Norveç'in Svalbard adasında yangın çıktı.

Rotterdam, Amsterdam, Utrecht, Groningen ve Breda kentlerinde farklı işyerlerinden alınan 49 ekmek arası dönerde yapılan incelemelerde insan ve hayvan dışkısı bakterisine rastlandı. Tüketiciler Birliği tarafından yapılan uyarıda ise bağışıklık sistemi zayıf olan yaşlıların ve hamile kadınların döner yememeleri tavsiye edildi.

GDO'nun kısırlık ve kanser yaptığının bilimsel olarak ispat edilmesinni ardında Kaliforniya Eyalet Meclisi’ne GDO'lu ürünlerin etiketlenmesi için yasa teklifi verildi. Teklif Monsanto, Dupont ve CocaCola'yı tedirgin ederken kendilerine “37. Madde etiketleme hareketi” ismini veren bir kitle ise tasarınnı yasalaşması için yüyük bir kampanya başlattı. Gelişmeler Türkiye'deki GDO'cuları da tedirgin ediyor.

Tıbbı kendi tekellerinde zanneden bazı çevreler, kadim bilgi ve uygulamalara düşmanlıkta sınır tanımıyor. İlaç firmalarına reçete yazıcısı konumundaki bazı çevreler ise 'doğru' girişimleri anlamaya ve öğrenmeye çalışma yerine savaş açmayı tercih etmeyi sürdürüyorlar.

Helal sertifikacıların 'helal gıda pazarının büyüklüğü 2 trilyon dolar' şeklindeki söylemi AB'yinin de gözlerini kamaştırdı. Bunun üzerine Avrupa Standardizasyon Komitesi (CEN)'nin de Helal Gıda Standardı çıkarma hazırlığı yaptığı öğrenildi.

Sağlık Bakanlığı yetkilileri Hürriyet'e verdikleri demekçe Gıda hareketi olarak yaptığımız basın açıkılamasının doğru olmadığını iddia ettiler. Peki kim doğru söylüyor? İşte ayrıntılar...

Kola ve cipslerin okul kantinlerinde yeniden serbest bırakılmasını değerlendiren Sağlık ve Gıda Güvenliği Hareketi Başkanı Kemal Özer; “Çocuklar ve dolayısıyla ülkenin geleceği küresel sermayenin çıkarlarına kurban ediliyor” dedi.

Yaz geldi. Özellikle damaca suyu tüketenler çok dikkatli olmalıdır. Bu suların güneşte taşınması ve saklanması sağlık açısından ciddi bir tehdittir. Aynı durum sokaklarda satılan pet sular içinde geçerlidir. Su içerken petrol, plastik ve zehir içmiş olmamaya özen gösteriniz.

Uzmanlar, Türkiye’de de yaygın olarak kullanılmaya başlanan hibrit yani kısır tohumlar sebebiyle yeni evlenen her 100 çiftten 35’inin çocuğunun olmadığını söylerek, bu tohumlardan üretilen ürünlerin tüketilmemesi noktasında uyarıda bulundu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu ve Avrupa Parlamenterler Forumu tarafından düzenlenen ‘Uluslararası Nüfus ve Kalkınma Konferansı’nda yaptığı konuşmasındaki; "Kürtajı bir cinayet olarak görüyorum. Buna kimsenin müsaade etme hakkı olmamalı. Ha anne karnında bir çocuğu öldürürsünüz, ha doğduktan sonra öldürürsünüz. Hiçbir farkı yok" çıkışına, destekler artarak devam ediyor.

Hileli gıda maddelerini üreten firmalar Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından teşhir edilmeye başlayınca hem firmalar hem de tüketicileri korku sardı.
Sayfa: 8/22 - 260 kayıttan 85 - 96 arası
7 [8] 9 10 11 12 13 14 15
Sağlık Bakanlığının televizyon ekranlarında konuşacak kimselerle ilgili 'Ekran Sertifikası' girişimini nasıl buluyorsunuz?