2030'a kadar Türkiye halkının yüzde 99'u kanser olacak

A Haber’de yayınlanan Mehmet Ali Önel Yönetimindeki Deşifre Programı”nda günümüzde üzerinde en çok tartışılan sağlık sorunlarından kanser ve tedavisi masaya yatırıldı.

2030'a kadar Türkiye halkının yüzde 99'u kanser olacak
A Haber'de yayınlanan Mehmet Ali Önel Yönetimindeki Deşifre Programı”nda günümüzde  üzerinde en çok tartışılan sağlık sorunlarından kanser ve tedavisi masaya yatırıldı.
 
 Programa konuk olan Türkiye'nin kanser tedavisi konusunda otorite ismi Prof.Dr Erkan Topuz, kanser hastalığı ve tedavisi ile ilgili şok açıklamalarda bulundu..
 
Prof.Dr Topuz, Dünyada 2030 yılında 75 milyon insanın kansere yakalanacağını belirtirken, doğal yaşamdan uzaklaşmanın kanser  hastalığına davetiye çıkardığını sözlerine ekledi.
 
“Kanserin %7'si ile %10'u genetik. 1/6'i virütik veya bakteriyel . %40 çevresel faktörler. Geri kalan kısmı meçhul. Biz sebebini bulmadan milyarlarca dolar tedaviye akıtıyoruz. Çünkü kar tedavide, kimyasallarda.” diyen Topuz, yaşamımızdaki kanserojenlere de dikkat çekti. Özellikle sentetik halı, perde, yatak, yorgan, yastık gibi tekstil ürünlerinin kanserojen madde içerdiğini belirten Topuz, yünden ve pamuktan vazgeçilmemesi gerektiğini dile getirdi. Kuru temizlemede kullanılan maddelerin de zararlı olduğunu ve kuru temizlemeden sonra kıyafetlerin 15-20 gün boyunca havlandırılmasını öneren Erkan Topuz, kozmetik ürünlerde de riskin yüksek olduğunu söyledi ve ekledi “saç boyalarında  organik boyaların tercih edin”. Topuz ayrıca; kullanılan içme suyunun da, 3 ayda bir farklı marka ile değiştirilmesi gerektiğini ifade etti.
 

Yorum Yap

Diğer Haberler